Ga naar de inhoud

Gedragstherapeut, kattentrimmer en paraveterinair

Een bijzondere combinatie

Over mij

Mijn liefde voor dieren is er altijd geweest. Via mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg kreeg ik onverwachts de zorg voor een verwaarloosd poesje. Aanvankelijk zou ik een weekend voor haar zorgen maar u raad het al, ze is nooit meer weg gegaan. Na enige tijd kwam daar poes Malou bij. Met de beste bedoelingen gezelschap voor Simba te creëren, sloeg ik de plank volledig mis. Het boterde niet tussen die twee, wat voor mij de aanleiding was om mezelf te gaan verdiepen in kattengedrag. Wat begon met een 1 daagse workshop kattengedrag, resulteerde in het volgen van een volwaardige (hbo)opleiding gedragstherapie voor katten aan de Tinley Academie. Na het volgen van deze intensieve studie ben ik gediplomeerd gedragstherapeut voor katten geworden. Inmiddels ben ik ook geaccrediteerd door de brancheorganisatie van diergeneeskundigen waardoor mijn expertise door sommige verzekeraars vergoed wordt.

Met Simba en Malou gaat het gelukkig al heel lang goed. Maar helaas zijn er veel katten in Nederland die niet lekker in hun vel zitten, wat vaak betekent dat eigenaren zich zorgen maken en zo uiteindelijk bij mij terecht komen. Inmiddels heb ik al heel wat katten problemen voorbij zien komen. Omdat er vaak ook sprake is van medische klachten en ik het lichamelijke functioneren net zo interessant vind, ben ik de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente gaan volgen, waar ik begin 2020 mijn diploma voor heb behaald. Na 1,5 jaar in dienst te zijn geweest bij een dierenartspraktijk werk ik inmiddels als ZZP paraveterinair. Samen met mijn ervaring in de geestelijke gezondheidszorg kan ik zowel mens als dier goed begeleiden bij het oplossen van de problematiek.

Het fysiek werken met dieren en katten in het bijzonder, vind ik zo leuk dat ik ook de opleiding tot kattentrimmer heb gevolgd aan de Kattenacademie. Ik trim zowel katten in mijn eigen salon als bij diverse dierenartspraktijken. De combinatie tussen gedragsconsulten, katten trimmen en werken als paraveterinair is erg mooi omdat ik katten zowel fysiek als mentaal kan helpen om zich gelukkiger te voelen.

Achtergrond

Achtergrond

2019 – 2022 Beroepsvereniging voor paraveterinairen – Vedias

Commissielid van de CAO commissie

2020 – 2021 Kattenacademie

Opleiding tot Kattentrimmer

Dierenartspraktijk Auwerda te Den Haag

Paraveterinair.

Huisdier Kennisinstituut

Besluithouders van dieren; Certificeerbare Eenheid Honden & Katten.

2018 – 2019 Dierenkliniek Korte Akkeren – Veterinair verwijscentrum te Gouda

Stage t.b.v. opleiding paraveterinair en invalkracht.

2018 – 2019 Aeres Barneveld

Opleiding tot Paraveterinair Dierenartsassistent.

Edupet Multidisciplinair Symposium Kattengedrag

Compulsive disorders, automutilatie en stress bij katten.

2015 – 2017 Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Vrijwilliger

Kattencollege Sarah Ellis, Lauren Finka en Valerie Jonckheer-Sheeny

Angststoornissen, emoties, herkennen van pijn, trainen van katten en invloed op gedrag.

Kattenacademie

Maggie Ruitenberg De oudere kat, Vicky Halls casuïstiek uit de praktijk

Wat vinden anderen van mij

5/5
"Ilse Lokker heeft geweldig geholpen om Pietje van zijn plasproblemen af te helpen. Hij is er nu helemaal vanaf!"
Janet Morris
en kat Pietje
5/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Willie Brown
en poes Ellie
5/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Sean Fisher
en kat Henkie

Advies op maat!

Van een gediplomeerd gedragstherapeut voor katten

Samenwerking

Ilse Lokker werkt samen met Sappho’s stray cats, een adoptieprogramma om katten van het Griekse eiland Lesbos een nieuw thuis in Nederland te geven. Klanten die via Sappho’s stray cats doorverwezen worden krijgen een consult tegen een gereduceerd tarief.

Contact opnemen

  Voor de algemene voorwaarden en klachtenprocedure klikt u hier.