Ga naar de inhoud

professionele vachtverzorging

Laat je kat trimmen door een gediplomeerd kattentrimmer in de trimsalon in Alphen aan den Rijn, bij uw dierenarts of bij u thuis.

I.v.m. vakantieperiode tijdelijk gesloten

De trimsalon is gesloten van 13 juli 2024 tot en met 29 juli 2024 vanwege de vakantieperiode. Je kunt een bericht achterlaten, dat na de vakantieperiode beantwoord zal worden.

Katten Trimmen

Heeft uw kat last van klitten? Of lukt het u niet om de vacht van uw kat goed te verzorgen? Dan kunt u bij mij hiervoor een afspraak maken. Als gediplomeerd kattentrimmer kan ik de vacht van uw kat behandelen en verzorgen. Elke vacht is anders en daarom bespreek ik samen met u wat de beste behandeling voor uw kat is. Er wordt altijd katvriendelijk gewerkt, het welzijn van de kat staat te allen tijde voorop.

Trimmen aan huis

Er is ook een mogelijkheid om aan huis te trimmen als de verwachting is dat de kat de behandeling daar makkelijker ondergaat. Een rustige ruimte zonder andere dieren heeft dan de voorkeur.

Trimmen in een dierenartspraktijk

Sommige katten zijn niet in staat een trimbehandeling te ondergaan zonder hulp van medicatie of narcose. We bespreken dit telefonisch als u de afspraak maakt. Door katvriendelijk te werken is er vaak wel veel mogelijk, maar er zijn altijd uitzonderingen. Als uw kat onder narcose moet dan gebeurt dit altijd bij de dierenartspraktijk. Als paraveterinair kan ik uw kat goed in de gaten houden tijdens de trimbehandeling bij de dierenarts.

Trimsalon Alphen aan den Rijn
Kat trimmen in Alphen aan den Rijn

Katvriendelijk trimmen

Ik vind het erg belangrijk dat de trimbehandeling geen vervelende ervaring wordt voor uw kat. Als gedragstherapeut voor katten heb ik extra oog voor het gedrag en welzijn van de kat. Door katvriendelijk te werken leert de ervaring dat katten de behandeling steeds meer ontspannen doorstaan. U wordt verzocht een handdoek van thuis mee te nemen voor een vertrouwde geur, katten kunnen het ook fijn vinden om zich hier in te verstoppen bijvoorbeeld. Het vriendelijk hanteren is tevens erg belangrijk, een kat zal door mij nooit in het nekvel gepakt worden omdat dit een hele nare en zelfs traumatische ervaring kan zijn. Indien nodig las ik pauzes in tijdens het trimmen. Ik maak gebruik van snoepjes, valeriaan kussentjes en speelgoed ter afleiding, afhankelijk van wat uw kat op prijs stelt. U mag in principe altijd bij de behandeling aanwezig blijven.

Uw kat professioneel laten trimmen?

Neem contact op voor meer informatie

Behandelmogelijkheden

Kammen, uitdunnen en ontwollen

Door de vacht goed te kammen voorkom je klitten in de toekomst. Klitten zijn erg pijnlijk voor de kat waardoor er een hoop ongemak en stress kan ontstaan. Leeftijd, ras en vachttype, medische problemen en het weer hebben bijvoorbeeld allemaal invloed op de vacht en in hoeverre de kat zelf in staat is om deze te verzorgen. Overtollig haar kan voor haarballen of zelfs verstopping zorgen. Met name (half) langharige katten hebben vaak een dikke ondervacht waardoor er snel klitten ontstaan. Met speciale materialen kan ik de vacht uitkammen en ontwollen zodat de vacht weer lekker luchtig en goed doorkambaar is. Ik maak regelmatig gebruik van droogshampoo zodat de vacht nog mooier en zachter wordt.

Scheren

Als klitten niet meer uitgekamd kunnen worden of er is vilt ontstaan, dan is het beter om de kat deels of helemaal te scheren. Bij (half) langharige katten kan de buik bijvoorbeeld ingekort worden met de tondeuse. Veel katten vinden het niet fijn als de buik gekamd wordt en dat is juist de plek waar vaak klitten ontstaan, met name de oksels en liezen zijn hier gevoelig voor. Als er ontlasting in de vacht blijft hangen dan kunt u kiezen voor een sanitaire trim waarbij de achterkant ingekort wordt.

Nagels knippen

Bij een trimbehandeling wordt er in ieder geval een klein puntje van de nagels afgehaald, mits een kat dit niet heel erg vervelend vindt. Dit is om te voorkomen dat ik als kattentrimmer een wond krijg mocht uw kat toch een keertje uithalen. Katten die buiten komen hebben hun nagels extra hard nodig om bijvoorbeeld goed te kunnen klimmen en jagen. In principe zorgt de kat er zelf voor dat nagels kort blijven door te krabben en de nagelshoesjes eraf te bijten. Als er alleen een puntje afgehaald wordt dan kan de kat zijn nagels nog prima gebruiken. Soms worden de nagels toch veel te lang en dan kan de kat er last van krijgen doordat hij/zij blijft hangen in materiaal. Bij oudere katten komt het vaker voor dat de nagels in het vlees groeien, hetgeen erg pijnlijk is. Daarom is het belangrijk om de nagels te onderzoeken en te knippen indien nodig.

Kat knippen in Alphen aan den Rijn

Wassen

Het wassen van de kat kan na de trimbehandeling gedaan worden. Eerst moet de vacht goed doorkambaar zijn, anders ontstaan er juist klitten door het wassen. Het voordeel van wassen is dat overtollige haren, een teveel aan talg en vuil worden verwijderd. Het wassen zorgt ervoor dat de vacht heerlijk schoon en mooi wordt en hierdoor langer in goede conditie blijft. Er wordt met speciale kattenshampoo en conditioner gewassen. Na het wassen wordt de vacht gedroogd met een waterblazer. Het drogen kost veel tijd en is hiermee belastend voor de kat. Het wassen is daarom geen standaard onderdeel van de trimbehandeling. Veel katten laten het wassen prima toe, maar als de behandeling te intensief is voor uw kat dan is het beter om het wassen over te slaan of een nieuwe afspraak te maken.

Kittens

U vraagt zich misschien af waarom een kitten naar de kattentrimmer zou moeten. Het heeft echter een groot voordeel om een kitten aan vachtverzorging te laten wennen. Als kittens dit op jonge leeftijd leren dan hebben ze daar voor de rest van hun leven profijt van. Er wordt geoefend met nagels knippen, kammen en het schoonmaken van ogen en oren. Ze wennen eraan om gehanteerd te worden en aan het geluid van de tondeuse (zonder te scheren). Ook voor kortharige katten is dit fijn omdat zij vaak op latere leeftijd extra hulp nodig hebben bij de vachtverzorging.

Katten trimmen

Vlooien teken en wormen

Teken worden verwijderd tijdens de trimbehandeling. Mocht u uw kat graag willen laten behandelen tegen vlooien of wormen, dan kan ik dit voor u doen met een middel voorgeschreven door uw dierenarts. Omdat er veel troep verkocht wordt in winkels en niet elke kat bepaalde medicatie mag krijgen, dien ik alleen producten toe die uw dierenarts heeft voorgeschreven.

Paraveterinair en gedragstherapeut

Omdat ik tevens als paraveterinair (dierenartsassistente) werk, vallen eventuele medische problemen mij snel op. Mocht ik de indruk krijgen dat uw kat de aandacht van een dierenarts nodig heeft dan zal ik dit met u bespreken. Er zijn ook diverse praktijken waar ik een goede samenwerking mee heb. Daarnaast werk ik als gedragstherapeut voor katten. Tijdens een behandeling kan ik u van kort gedragsadvies voorzien indien gewenst. Als er sprake is van een gedragsprobleem dan is er meestal een consult aan huis nodig. Informatie daarover vindt u op deze website.

Kattentrimmer in Alphen aan den Rijn!

Van een gediplomeerd kattentrimmer

Wilt u de mogelijkheden weten voor het trimmen van uw kat? Neem dan contact op.

Tarieven

Standaard trimbehandeling

€ 55,-

Kammen uitdunnen en/of ontwollen. Inclusief nagels knippen, teken verwijderen, gebruik van droogshampoo, schoonmaken ogen en oren en het scheren van kleine klitten

Scheren

€ 65,00

Standaard trimbehandeling inclusief scheren

* Indien er sprake is van ernstige vervilting geldt er een toeslag van € 25,00.

Wassen en drogen

€ 55,00

Trimmen volwassen kat (binnen 30 minuten)

€ 37,50

Kitten behandeling

€ 27,50

Oefenen met nagels knippen, het geluid van de tondeuse, hanteren, kammen, ogen/oren schoonmaken 

Sanitaire trim

€ 17,50

Indien u geen standaard trimbehandeling afneemt

Nagels knippen

€ 17,50

Indien u geen standaard trimbehandeling afneemt

Teek verwijderen

€ 7,50

Indien u geen standaard trimbehandeling afneemt

Reiskosten trimmen aan huis

€ 25,00

Indien binnen 30 minuten reistijd van de trimsalon. Neem contact op voor meer informatie

De tarieven hierboven vermeld zijn inclusief BTW. Op alle overeenkomsten met Ilse Lokker zijn de algemene voorwaarden van toepassing. U kunt deze hier downloaden.

Advies op maat!

Van een gediplomeerd kattentrimmer

Contact opnemen

 

Voor de algemene voorwaarden en klachtenprocedure klikt u hier.

Ilse Lokker Logo
Oudshoornseweg 58
2401 LB Alphen aan den Rijn
(Alleen op afspraak)

Telefoon: 010 66 90 730
KvK: 69561834

Geaccrediteerd door

SPPD